Boendeparkering

Informationen är kopierad från Lidingö stads hemsida.

Uppdatering 181108
Försöket med boendeparkering kommer att starta lite senare än först planerat. Nytt preliminärt startdatum är 18 februari 2019. Innan försöket startar kommer det finnas god tid för att ta del av mer detaljerad information, regler med mera och att skaffa tillståndet. Du behöver alltså inte göra något aktivt än.

Hej alla, Lidingö stad kommer erbjuda boendeparkering som ett försök mellan 5 november 2018 och 31 december 2019 och sedan utvärderas. Som Lidingöbo kan du under denna tid få boendeparkeringstillstånd som gäller i hela försöksområdet, oavsett var på ön du bor.

Längre parkeringstid

Boendeparkering ger dig som bor i ett område möjlighet att parkera på särskilt anvisade platser. Parkerar du på allmän gata är du enligt Trafikförordningen skyldig att flytta din bil inom 24 timmar. Med boendeparkeringstillstånd föreslår staden att du ska kunna parkera upp till 14 dagar. Datumparkering kommer fortsatt att gälla i försöksområdena.

Vad händer nu?

Du som bor i försöksområdet kommer att få information hem i brevlådan. Du behöver inte göra något aktivt själv tills vidare. Så snart detaljerna är klara publicerar Lidingö stad mer information här på vår webbplats. Via webben kommer Lidingö stad också att bjuda in till möten i början av november för att svara på dina frågor.

På Lidingö stads hemsida finns kartor som beskriver vilka områden på Lidingö det gäller.

Läs mera och utförligt på Lidingö stads hemsida!

Med bästa hälsningar

Styrelsen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/4/a/torsdammen.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399