Installation av bullerfönster

Vi har nu fått en offert från vår nya glasfirma, då vi sagt upp kontrakt med tidigare leverantör.
Intresserade hör av sig till info@torsdammen.se för intresseanmälan med kontaktuppgifter och lägenhetsnummer senast den 8e februari.
Vidare information finns under fliken ”fastighet, installation av bullerfönster” på www.torsdammen.se.

Onsdagden 8e februari kommer vi återkoppla till glasfirman kring vilka lägenheter som är aktuella för mätning och beställning av nya rutor.Aktuell leverantör erbjuder inte reducerat pris i totalfaktura på kommunal bullersubvention. Lägenhetsinnehavarna kan, efter utfört arbete, kontakta kommunen och redovisa deras totalkostnad. Detta gäller de bullerutsatta lägenheterna, som kan få subvention av Lidingö kommun.
brf-torsdammen-ljudglas

Bakgrund

Under 2014 kom Lidingö Stad med ett erbjudande om bidrag vid installation av bullerfönster. Erbjudandet kom då Lidingövägen går över i statlig regi och innan det sker vill staden ge möjlighet till bullersanering.

Liknande åtgärd har gjorts vid ett tidigare tillfälle. Lidingö Stad gjorde då mätningar och kom fram till ett antal lägenheter som låg över riktvärdena för buller. Dessa lägenheter fick erbjudande från Lidingö Stad om åtgärd och vissa av lägenhetsinnehavarna tog då denna möjlighet.

I denna omgång ges dels de lägenheter som ansågs berättigade i förra mätningen men inte tog erbjudandet, dels lägenheter i TSV 42-44 som inte var med i den tidigare mätningen men nu bedöms uppfylla kraven för bidrag, möjligheten att återigen få ett bidrag.

Tyvärr var dokumentationen för den föregående åtgärden inte tillräcklig för att lokalisera vilka av de berättigade lägenheterna som bytt sina fönster och vilka som inte gjort det. Vi har därför inventerat detta och lokaliserat de lägenheter som är berättigade till bidrag i denna omgång. Observera att det är Lidingö Stad som avgör vilka som är berättigade och hur detta ska hanteras.

Om projektet

Eva Flemsäter fick av föregående årsmöte uppdraget att påbörja detta ärende. En förstudie påbörjades under sommaren och hösten 2014. På önskemål av Eva har därefter styrelsen gått in och fortsatt driva projektet från och med hösten 2014.

Huvudansvarig i styrelsen för projektet är Annika Gram. Alla frågor ni kan ha besvaras av henne om ni skickar e-post till info@torsdammen.se.

Bulleråtgärden innebär att fönster i sovrum och vardagsrum som vetter i upp till 90 graders vinkel mot Lidingövägen får det inre glaset i bågen utbytt mot ett 8-10 mm tjockt energiglas. Detta kommer minska ljud avsevärt och kommer dessutom ta bort känslan av kalldrag från fönstren. Lägenheten kommer bli tystare och varmare. Även ventilationsdon ovanför fönster byts mot tystare don.

Vi kommer även erbjuda alla boende att byta sina icke bidragsberättigade fönster. Detta bekostas då helt av den boende, men då vi upphandlar stora mängder så kommer priset bli mycket förmånligt. Vi rekommenderar därför så många som möjligt att ta denna chans.

De som är berättigade kommer få ett erbjudande med pris efter bidrag för berättigade fönster. Ett erbjudande om icke bidragsberättigade fönster går till samtliga boende.

Då erbjudandet om bidrag är tidsbegränsat kommer installation av fönster tidsmässigtprioriteras hos de bidragsberättigade lägenheterna därefter till övriga intresserade lägenheter.

Projektplan

Steg Status
Förstudie Klar
Inventera berättigade lägenheter Klart
Utföra ljudmätningar på TSV 42 och 44 Klart
Teckna kontrakt med Lidingö Stad Klart
Utföra provinstallation i en lägenhet Klart
Ljudmätning i testlägenhet Klart
Skicka erbjudande till berättigade av bidrag Klart
Skicka erbjudande till övriga boende Klart
Installation av nya fönsterglas Klart
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/4/a/torsdammen.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

En reaktion på “Installation av bullerfönster

  1. Pingback: Information om bullerfönster | BRF Torsdammen

Kommentarer inaktiverade.