Kategorier
Styrelsen

Boendeparkering

Informationen är kopierad från Lidingö stads hemsida.

Uppdatering 2019-01-24

Den 18 februari införs boendeparkering på försök på vissa vägar i Baggeby, Bodal och Torsvik.  Faller försöket väl ut kan boendeparkering bli permanent i dessa och andra bostadsområden på Lidingö.

Längre parkeringstid

Boendeparkering ger dig som bor i ett område möjlighet att parkera på särskilt anvisade platser. Parkerar du på allmän gata är du enligt Trafikförordningen skyldig att flytta din bil inom 24 timmar. Med boendeparkeringstillstånd föreslår staden att du ska kunna parkera upp till 14 dagar. Datumparkering kommer fortsatt att gälla i försöksområdena.

Vad händer nu?

 

Digitalt tillstånd

Som Lidingöbo söker du snabbt och enkelt tillstånd för hela perioden via en e-tjänst på stadens webbplats. I enlighet med den nya dataskyddsförordningen, GDPR, behöver du godkänna att staden hanterar dina personuppgifter.

–  Från den 1 februari kan du söka boendeparkeringstillstånd via e-tjänsten, även om det börjar gälla först  den 18 februari. Allt sköts digitalt och du behöver inget parkeringsbevis i bilen, säger Prem Huq, trafikingenjör i Lidingö stad.

Mer information

Du som bor i Baggeby, Bodal och Torsvik får information hem i brevlådan om hur man söker tillståndet och vilka regler som gäller. Vi bjuder även in till informationsmöten i Stadshuset för att svara på dina frågor och hjälpa till med ansökan. Ingen föranmälan behövs. Välkommen!

  • Onsdag 6 februari, drop in mellan klockan 17.00 och 19.00. Lokal Bergholmen, Stadshuset.
  • Fredag 15 februari, drop in mellan klockan 13.00 och 16.00. Lokal Bergholmen, Stadshuset

Läs mera och utförligt på Lidingö stads hemsida!

Med bästa hälsningar

Styrelsen