Kategorier
Styrelsen

Medlemsbrev nr 6 – 8 augusti 2022

Hoppas alla har haft en skön sommar och att ni har fått njuta av lite härlig ledighet. Vi i styrelsen vill passa på att skicka ut en uppdatering kring vad som pågår i föreningen för tillfället.

Intressekoll loppis

Skulle du vara intresserad av att ha ett eget bord på en loppis i föreningen söndagen den 4 september? I så fall, var vänlig skicka ett mejl till info@torsdammen.se för att anmäla ditt intresse. Vi återkommer med mer information om det är tillräckligt många som anmäler sitt intresse.

Underhåll av tvättstugor mm

Som några av er säkert redan vet så har grovtvättmaskinen i tvättstugan i port 56 varit trasig under en längre period. Då maskinerna i våra tvättstugor är mycket gamla samt att det blir mycket kostsamt med frekventa reparationer har styrelsen beslutat om att byta ut samtliga maskiner i våra två tvättstugor. Maskinerna planeras att bytas ut under oktober/november då det är långa leveranstider. Vi ber samtliga medlemmar om förståelse för att det dröjer lite innan de nya maskinerna är på plats.  Mer information kommer att skickas ut då datumen är bestämda. I övrigt arbetar vi med att se över det som ligger närmast i tiden i underhållsplanen. Detta inkluderar bland annat att göra en besiktning i höst för att eventuellt genomföra ett dräneringsarbete inom en relativt snar framtid.

Källargångar

Under våren hade föreningen en städdag där syftet var att rensa våra gemensamma källarutrymmen. Sedan dess har vi har lagt märke till att det redan har dykt upp bråte och möbler som står i källargångarna vilket vi såklart tycker är tråkigt med tanke på hur många som hjälptes åt för att rensa dem tidigare i år. Det är viktigt att vi håller källargångarna rena från bråte av två anledningar – dels av säkerhetsskäl, dels av estetiska skäl. Vi är tacksamma om alla respekterar detta. Om du som medlem behöver mer förvaring än den som tillhör din lägenhet så hänvisar vi till något av de företag som hyr ut förråd på Lidingö. Tack för hjälpen att hålla det rent och snyggt!

Uppföljning brandskyddsinventering

Enligt den anvisning som vi fick av BST efter den brandskyddsinventering som gjordes tidigare i år måste alla lösa föremål tas bort från trapphusen. Då det fortfarande finns lösa föremål i trapphusen – ber vi samtliga medlemmar om hjälp med att rensa upp det som tillhör er själva. De lösa föremål som inte tas bort kommer att tas bort av styrelsen. Tack för förståelsen och hjälpen med detta!

Sophantering

Vi vill passa på att tipsa om företaget TMR som är en pick-up service som arbetar med sopsortering. Det är kostnadsfritt och ger dig möjlighet få hjälp med hämtning och sortering av papper, plast och metall. Vi vill dock vara tydliga med att detta sköts av varje medlem var för sig och det är ingenting som styrelsen ansvarar för. Detta är enbart ett tips till våra medlemmar då vi är medvetna om att det är en bit till närmsta återvinningsstation. För mer information, var vänlig se deras hemsida: https://tmr.se/privatperson/.

Styrelsen önskar samtliga medlemmar en fortsatt härlig sommar!

Hälsningar

Styrelsen BRF Torsdammen