Kategorier
Styrelsen

Medlemsbrev nr 1 – 29 januari 2023

Hoppas ni har haft en fin start på det nya året! Här kommer årets första medlemsbrev från styrelsen 🙂

Inventering av tallar – trasiga grenar kommer tas ner inom kort

Då det hänger många trasiga grenar från våra tallar efter vinterns tunga snö och hårda stormar har vi haft en arborist på plats för att inventera samtliga träd på föreningens mark. Arboristen kunde konstatera att det är ännu fler träd med trasiga grenar än vad som tidigare hade upptäckts. Arboristen ska återkoppla åtgärdsplan för när de kan komma och ta ner de trasiga grenarna. Tills dess ber vi alla vara uppmärksamma och uppmanar alla att undvika att gå under tallarna då det finns risk att grenarna rasar. Håll utkik på hemsidan för mer information som kommer inom kort.

Energieffektivisering av fönster

Styrelsen håller för tillfället på att undersöka möjligheten att installera ytterligare en glasruta på våra fönster. Detta skulle innebära en ökad energieffektivisering och därmed en kostnadsbesparing för föreningen. Dessutom skulle installation av ytterligare en glasruta innebära mindre ljudinsläpp och buller. Vi har för tillfället en dialog igång med en leverantör som skulle kunna sköta installationen och projektet verkar mycket lovande. Vi kommer att följa upp med beslut och planering av ett eventuellt projekt under de kommande månaderna. 

Portar ska hållas stängda

Vi vill passa på att påminna om att hålla portarna stängda. Portarna ska alltså inte ställas upp så länge du inte vistas vid porten. Om du ser att en port står öppen utan att någon är på plats så ber vi er om hjälp att stänga porten. Tack för hjälpen!

Planering av OVK

Det har kommit in många mejl om att ventilationen fungerar dåligt i några av husen. Enligt föreningens underhållsplan ska OVK utföras under 2023. I och med felanmälningarna som har kommit in så har styrelsen valt att påbörja projektet så snart som möjligt. Vi håller för tillfället på att ta in offerter och återkommer med mer information inom kort.

Månadens tips – Sök till styrelsen

Tiden går fort och i slutet av maj är det dags för nästa årsstämma (vi återkommer så fort datum är spikat) och därmed börjar det bli dags att söka till styrelsen. Om du önskar vara med och bidra till vår gemensamma förening så uppmanar vi dig att söka till styrelsen. Du kan söka till styrelsen genom att kontakta valberedningen via valberedningen@torsdammen.se  Tveka inte att höra av dig om du skulle ha några frågor. 

Hälsningar

Styrelsen BRF Torsdammen