Kategorier
Allmän information

EL:IN finns nu i livsmedelsbutiker på ön

Kommunen tar nu emot mindre elavfall, vilket är avfall som behöver energi ifrån batterier, solceller eller genom sladd för att fungera, samt visst farligt avfall. Skåp, så kallade EL:IN-skåp, för insamling av smått elavfall och farligt avfall i livsmedelsbutikerna Coop i Torsvik och Willys i Gångsätra (Larsbergsområdet). Det är ett bra komplement till stadens återvinningsstationer och det är praktiskt att du kan bli av med ditt farliga avfall och smått elavfall samtidigt som du ska handla livsmedel.

Exempel på smått elavfall som kan lämnas i EL:IN är:

 • Mobiltelefoner
 • Miniräknare
 • Rakapparater/trimmers
 • Elektriska tandborstar
 • Stavmixer
 • Datormöss
 • MP3-spelare
 • Sladdar
 • Laddare

Exempel på farligt avfall:

 • Mindre batterier
 • Lågenergilampor
 • Glödlampor

Mer information på Lidingö Stads hemsida