Kategorier
Styrelsen

Tips för gratis TV

Du behöver inte betala något extra för att titta på TV — om du inte behöver tillgång till en särskild betalkanal eller strömmande tjänst. Här är några tips från styrelsen.

Titta gratis på mobil, surfplatta, dator och TV via internet

Kom ihåg att du med ditt internetabonnemang som ingår i månadsavgiften till föreningen redan kan titta helt gratisSVTs hela utbud (tablå-tv eller on-demand) och delar av TV4s och Viaplays utbud via respektive bolags Play-tjänster på dator, surfplatta eller mobil. Det går också väldigt bra att använda dessa gratistjänster på TVn med hjälp av en strömmande mediaspelare som du kopplar till TVn via ett HDMI-uttag, exempelvis Google Chromecast och Apple TV. Med Chromecast använder du din mobil som fjärrkontroll för att välja och styra visningen på TVn, med Apple TV medföljer en liten fjärrkontroll.

Visste du att du dessutom kan titta gratis på kvalitetsfilm via tjänsten Cineasterna med hjälp av ditt bibliotekskort från Lidingö stad? Tjänsten funkar finfint med Apple TV och Chromecast.

Titta gratis på TV via digitala marknätet och bordsantenn

Du kan precis som tidigare titta helt gratis på hela det digitala fria TV-utbudet (alla SVT-kanaler, TV4, TV6 mfl) från Boxer med en enkel bordsantenn och en DVB-T-mottagare. Om du har en relativt modern TV har den sannolikt redan en inbyggd DVB-T-mottagare. Om inte säljer till exempel Kjell & Company en DVB-T-mottagare.

Titta på betal-TV på mobil, surfplatta, dator och TV via internet

Om du vill ha tillgång till en eller flera betalkanaler kan du teckna ett kanalpaket från Bahnhof.

Dessutom finns förstås alla populära strömmande betaltjänster som Netflix, Viaplay, HBO Max, Cmore, Google Play Filmer, Apple TV, Amazon Prime Video med flera, som du kommer åt via internetuppkopplingen från Bahnhof som du redan har. Även dessa fungerar att använda på TVn med mediaspelare som exempelvis Chromecast.

Titta på betal-TV via digitala marknätet

Du kan också titta på betalkanaler via en DVB-T-mottagare och en bordsantenn via Boxer.

Vad gäller för Tele2 (tidigare Comhem)?

Det går utmärkt att rent praktiskt fortsätta använda Tele2-tjänsterna, men se då till att du inte betalar för något (internet och/eller TV-kanaler) som du redan har eller kan skaffa billigare på annat sätt. Föreningens avtal med Tele2 löper ut 2025-12-31.