Kategorier
Styrelsen

Tips för routerinstallation

Här är några populära återförsäljare av nätverkssladdar i olika längder, för dig som vill placera Bahnhof-routern optimalt i lägenheten.

Man kan placera routern på olika sätt. Vissa har dragit in en nätverkssladd till vardagsrummet. Det går att göra utmed taket. Andra har dragit fram el till det befintliga nätverksuttaget och placerat sin router på en hylla ovanför dörren. 7 mm är en bra storlek på spikklammer för att fästa en nätverkskabel exempelvis utmed en golvsockel eller på väggen upp mot taket. I många lägenheter finns det också en färdigmonterad kabelränna i plast in till vardagsrummet (som ComHem har satt in). Det går utmärkt att förlägga nätverkssladden i den — då blir installationen mycket enkel!

För att underlätta för den som vill ha hjälp att montera ett extra eluttag eller att dra en nätverkssladd i lägenheten kommer vi snart lägga upp tips på bra hantverkare här.