Kategorier
Styrelsen

Medlemsbrev 1 2020

Nytt år, nya tag! Vi i styrelsen önskar dig en fin vårvinter! Här är vårt första medlemsbrev för 2020.

Kommande uppmärkning av källarförråd

Omsättningen på lägenheter i BRF Torsdammen gör att vi återigen behöver hjälpas åt att märka upp våra källarförråd. Till varje lägenhet hör 2 källarförråd:

  1. Ett litet “potatisförråd”
  2. Ett större förråd

Alla lägenhetsinnehavare ombeds att märka upp sina förråd med hjälp av lappar som delas ut separat till varje lägenhet under den närmaste tiden. Du som idag inte har tillgång till två förråd, hör av dig till info@torsdammen.se så hjälper vi till att förmedla ett sådant efter att alla förråd har blivit ordentligt uppmärkta. Vi i styrelsen avser också att efter detta permanent märka upp förråden med aktuella lägenhetsnummer, för att minska risken för framtida oreda. När detta är gjort kommer vi också kunna förmedla eventuella extra förråd mot hyra, till dem som anmält intresse.

Styrelsen tecknar serviceavtal med flera leverantörer

Styrelsen upphandlar och tecknar för närvarande serviceavtal med olika leverantörer, exempelvis för VVS- och elektriska arbeten, liksom hantering av nycklar och blippar till medlemmar. Detta görs i syfte att ge bättre service till alla medlemmar – och också ge styrelsen lite andrum för att ta sig an mer långsiktiga utmaningar, som exempelvis att uppdatera och underhålla underhållsplanen för vår gemensamma fastighet.

Alla ansökningar om andrahandsuthyrningar har blivit godkända

Vi har vid det senaste styrelsemötet godkänt alla inkomna ansökningar av om andrahandsuthyr- ningar. Tack för dessa! Du som hyr ut i andra hand och ännu inte inkommit med en ansökan, gör det nu! Om en godkänd ansökan saknas är det grund för uppsägning av bostadsrätten. Allt du behöver veta finns på vår hemsida: https://www.torsdammen.se/information/andrahandsuthyrning/

Värmen justerad i alla huskroppar

Värmen ut från värmecentralen till de olika husen har höjts i mitten av januari, vilket bör ha gett märkbar effekt i alla kalla lägenheter. Ni som tidigare haft problem med kalla lägenheter, återkom till info@torsdammen.se om någon av radiatorerna fortfarande inte ger värme (när alla andra gör det). Då kan vi genomföra temperaturmätning, fördjupad felsökning och åtgärd. Det kan handla om luftning, rekonditionering av ventil som fastnat i termostaten eller till och med omkoppling av hela radiatorn (i sällsynta fall sitter de två rören från radiatorn felkopplade på stammarna, med sämre prestanda som resultat). Ett tips: Tänk på att inte ställa möbler precis framför radiatorerna!

/ Styrelsen BRF Torsdammen